fbpx

Hur gör du för att publicera din podcast?

Så, nu är podden inspelad och färdigklippt. Skönt! Men nu behöver dina lyssnare hitta den. Hur går det egentligen till att ladda upp en podd som är sökbar i poddappar och på nätet? 

Det är lätt att tro att för få ut din podd behöver du bara ladda upp den på Spotify, Apple Podcasts etc, men så är inte fallet! Som poddare behöver du själv ansvara för hostningen. Det du behöver är ett poddhotell.  

Här finns det flera aktörer att välja mellan, men några av de största poddhotellen är:

  • Podbean
  • Libsyn
  • Soundcloud
  • Transistor

Det hotellen gör, förutom att lagra och spela upp dina filer, är att generera en RSS-feed. Det är den feeden de stora plattformarna läser av när de streamar din podd till lyssnarna. Beroende på vilket företag du väljer kan du behöva skicka iväg RSS-feeden själv, eller så gör hotellet det åt dig.   

På de stora poddhotell kan du även komma åt din lyssnarstatistik. Hur detaljerad denna statistik är varierar stort, men är värt att kolla upp innan du bestämmer dig. Hos hotellen med mer avancerade statistikstystem kan du bland annat få reda på vilka appar dina lyssnare använder och vilka avsnitt som får flest lyssnare. Om du dessutom hoppas på att få dina avsnitt sponsrade, är detta ofta något marknadsföringsavdelningarna behöver veta.  

Om du vill veta mer om vad du bör tänka på när du lanserar din podcast eller få hjälp i andra delar i ditt poddande, kontakta oss på Copyfabriken. Vi hjälper dig under hela vägen!

Botanisera bland goda råd inför er företagspodd

Är du redo att ta klivet och starta en företagspodd? Vi har samlat ihop våra bästa tips och råd för att guida dig på vägen. Som en liten handbok i poddande, helt enkelt.

Behöver du hjälp med din podd? Begär en offert.

Klicka på knappen, beskriv vilka delar du behöver hjälp med och skicka förfrågan till oss. Så hör vi av oss med en prisbild inom 24 timmar.
E-POST
hej@copyfabriken.se
TELEFON
0709-60 35 34
ADRESS
Brantingsgatan 41
115 35 Stockholm
SOCIALA MEDIER
Facebook | Insta | LinkedIn
YouTube
Webbplatsen använder kakor (cookies) för kontaktformulär, inloggningar och statistik. Klicka på Godkänn för att acceptera detta.