fbpx
Hjälp att skriva webbcopy

copywriting och ai

AI som texthjälp – så funkar det

AI-robotar som ChatGPT kommer att användas allt mer för att skriva säljtexter och content. Men hur bra verktygen än är, krävs en mänsklig arbetsinsats för att ”prompta” verktyget på rätt sätt, alltså ge tydliga instruktioner så att man får det önskade resultatet. Hur mycket tid det tar beror förstås på kunskapen och analysförmågan hos den som ska prompta verktyget, och innebär en inlärningsperiod för att minska tiden det tar att prompta verktyget.

Efter att AI har ”levererat” sitt textförslag krävs oftast också en professionell översyn och faktakoll för att säkerställa att texten verkligen har det innehåll du har efterfrågat, att fakta och påståenden är korrekta, att texten är vettigt strukturerad – och inte minst, att den har ett tilltal som är i linje med ert varumärke och er tonalitet.

Den som ser framför sig möjligheten att spara massor med tid och pengar genom att använda AI som copywriter, behöver därför räkna in både förarbetet (promtningen) och efterarbetet i kalkylen, för att räkna ut hur stora besparingarna blir i verkligheten – och även granska om kvaliteten och originaliteten håller tillräckligt hög nivå för att det ska löna sig.

Områden med störst potential
Rätt använt kan AI vara en stor hjälp att effektivisera arbetet med texter och content. På Copyfabriken ser vi dess största potential inom två områden:

  • Hjälp med research och informationsinhämtning, som AI kan göra mångdubbelt snabbare än en människa. Men som fortfarande kräver en egen faktakoll efteråt.
  • Texter som man vanligen inte lägger ut på en byrå eller copywriter. Det kan vara veckomejlet till skolelever/föräldrar eller föreningsmedlemmar, välkomsttalet till kickoffen eller bolagsstämman, ett cv, en pm eller liknande material där det finns en tydlig mall och där texten endast behöver uppdateras, för att nämna några exempel.

Om ni redan använder AI eller planerar att börja använda det för att producera copy eller content, hjälper vi er att få den nytta av AI som ni önskar, bland annat genom att ta hand om den viktiga sista kontrollen och finslipningen som ger din text en egen karaktär.
» Läs mer i vår blogg
Image

Behöver du hjälp med att vässa dina AI-texter? Låt oss räkna på det.

Klicka på knappen, beskriv uppdraget och skicka förfrågan till oss. Så hör vi av oss med en prisbild inom 24 timmar. Eller ring Eva på 0709-60 35 34.
Image
E-POST
hej@copyfabriken.se
TELEFON
0709-60 35 34
ADRESS
Brantingsgatan 41
115 35 Stockholm
SOCIALA MEDIER
Facebook | Insta | LinkedIn
YouTube
Webbplatsen använder kakor (cookies) för kontaktformulär, inloggningar och statistik. Klicka på Godkänn för att acceptera detta.