fbpx
Hjälp med dina SEO-texter

Vad kostar en copywriter?

Vi sätter priser som du kan lita på

I en bransch med stora prisskillnader tycker vi det är viktigt att vara transparenta med hur vi tänker kring priser för copywriting och content writing. 

I grunden har de flesta copywriters eller skrivbyråer ett timpris. Men det säger ingenting om vad kostnaden blir i slutändan. Som kund behöver du få veta ungefär hur många timmar ett uppdrag beräknas ta – och vad som gäller om det visar sig ta mer tid än så. Får du veta om tiden börjar ticka över offerten? Ingår det korrvändor, eller tillkommer kostnad för det?

Vi ger oftast ett totalpris
På Copyfabriken har vi förstås ett timpris i grunden, men vi offererar så gott som alltid ett totalpris, antingen för hela uppdraget, eller ett ”styckepris” för löpande jobb som blogginlägg eller kundcase. Skulle det visa sig att förutsättningarna ändras eller visar sig inte stämma, tar vi en diskussion med kunden. 

En vanlig förväntan är att priset följer textens längd. Och visst är det rimligt att ett blogginlägg på 1 000 ord kostar mindre än 3 000 ord. Men det blir ett orimligt resonemang om vi jämför olika typer av texter. En konceptuell kampanjrubrik eller ett varumärkeslöfte kräver mer tankekraft och kreativitet än en artikel eller broschyrtext. 

Textens värde
På Copyfabriken väger vi därför in både tidsåtgång och textens långsiktiga värde. En kreativ claim på en förpackning är en kort text – men till skillnad från en annons lever den i flera år och når väldigt många. Ännu längre livstid har ett företagsnamn eller produktnamn, som ska hålla i tiotals år. Det är två exempel där värdet är högt trots att texterna är korta. För väldigt omfattande eller löpande projekt blir å andra sidan timpriset lägre.

I slutändan vill vi att våra kunder ska veta vad jobbet kostar, vara nöjda med oss och vara trygga med att vi inte kommer med några överraskningar. 

Så – det säkraste sättet att veta vad en copywriter kostar är helt enkelt att be om en offert!

Behöver du hjälp med dina texter? Låt oss räkna på det.

Klicka på knappen, beskriv uppdraget och skicka förfrågan till oss. Så hör vi av oss med en prisbild inom 24 timmar. Eller ring Eva på 0709-60 35 34.
Image
E-POST
hej@copyfabriken.se
TELEFON
0709-60 35 34
ADRESS
Brantingsgatan 41
115 35 Stockholm
SOCIALA MEDIER
Facebook | Insta | LinkedIn
YouTube
Webbplatsen använder kakor (cookies) för kontaktformulär, inloggningar och statistik. Klicka på Godkänn för att acceptera detta.