09
dec

Budskapsplattform – en ganska bra idé

En budskapsplattform är grunden för all kommunikation i ett företag, både inåt och utåt och till olika kanaler och målgrupper. Kanske kan det kännas ganska omfattande, och du frågar dig om det verkligen är värt arbetet och tiden det tar att ta fram den. Svaret är ja. Här berättar vi om några fördelar med en budskapsplattform för ditt företag.

1. Du vet vad du ska kommunicera

När du har en budskapsplattform har du en trygg grund att stå på. Du har koll på vad du ska kommunicera och hur du ska göra det, i alla olika sammanhang och till alla möjliga målgrupper. Allt finns att hämta i din budskapsplattform. 

2. Kommunikationen blir tydlig, enhetlig och genomtänkt

Hur tydlig är du egentligen gentemot dina kunder? Kommunicerar du enhetligt i alla kanaler? Ofta är enhetligheten något som saknas i företagens kommunikation, vilket också gör kommunikationen kan uppfattas som otydlig för kunderna. Med en budskapsplattform är företagets budskap samlade och du vet vad du vill säga och hur du ska säga det, vilket gör stor skillnad. Du kan nu kommunicera tydligt, enhetligt och genomtänkt.

3. Tydlig kommunikation ger nya kunder

Varje dag utsätts vi för mängder av olika budskap, och allt går inte att ta till sig. För att dina potentiella kunder ska fastna och ta till sig just ditt budskap gäller det att vara tydlig. För att sammanfatta kan man alltså säga att en budskapsplattform ger tydlig kommunikation, och tydlig kommunikation ger nya kunder. 

Relaterade artiklar (efter tagg)

   
kontakt
E-post
hej@copyfabriken.se
Telefon
070-539 26 62
Adress
Brantingsgatan 41, 115 35 Stockholm